Colesterolul, un pericol pentru sarcină!

0

Colesterolul este o grăsime de care corpul are nevoie pentru a funcţiona. Totuşi, prea mult colesterol în sânge poate duce la blocarea vaselor sangvine şi la creşterea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare, precum şi creşterea riscului de infarct.

In sarcina, cresterea colesterolului face parte din modificarile prin care corpul femeii trece. Pot aparea probleme legate de colesterolul marit, doar daca inainte de conceptie, femeia avea hipercolesterolemie.

Nivelul mare de colesterol din timpul sarcinii este necesar pentru productia hormonilor estrogen si progesteron, vitale pentru dezvoltarea fatului si ducerea sarcinii la bun sfarsit. Organismul bebelusului utilizeaza colesterolul mamei pentru dezvoltarea armonioasa a creierului si a sistemului limbic.

Nivelul colesterolului incepe sa se modifice incepand cu semestrul al doilea de sarcina, atinge un varf in trimestrul al treilea, iar apoi incepe sa revina la normal dupa a patra saptamana de la nastere. Nivelul colesterolului la gravide este in general cu 25 pana la 50% mai mare decat cel normal.

Colesterolul crescut in sarcina si bebelusul

Medicii nu recomanda tratarea hipercolesterolemie in sarcina, decat daca exista riscul unor probleme cardiovasculare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.