ISIS plănuia noi atentate în Franța

0

Cinci persoane, care plănuiau să comită atacuri în cluburi de noapte franceze şi să plece să se alăture musulmanilor extremişti în Siria, au fost arestate în regiunea oraşului Lyon, anunţă un oficial din cadrul poliţiei franceze, relatează AP în pagina electronică.

Oficialul, care a solicitat protecţia anonimatului din cauza anchetei în curs, a precizat că patru bărbaţi şi o femie au fost arestaţi marţi dimineaţa.

Membrii grupului cumpăraseră deja bilete de autocar, cu scopul de a se alătura musulmanilor extremişti din Siria – via Bulgaria, Turcia – şi încercau să procure armament pentru a ataca cluburi de noapte franceze.

Cel puţin o parte dintre cei cinci se aflau deja în atenţia serviciilor franceze de informaţii, din cauza unor opinii extremiste, a precizat oficialul.

Europeni extremişti care s-au alăturat grupării Statul Islamic (SI) s-au întors în Franţa pentru a comite, la Paris şi Saint Denis, atacurile de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, cei mai mulţi la o sală de concerte, dar şi în baruri şi restaurante.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.