Hollande nu vrea ca Marea Britanie să aibă drept de veto în UE

0

Președintele francez Francois Hollande a respins miercuri posibilitatea ca Marea Britanie să obțină drept de veto asupra politicilor zonei euro în contextul în care Londra negociază un pachet de reforme ale Uniunii Europene în vederea menținerii țării în interiorul blocului comunitar european, transmite Reuters.

‘O țară din afara zonei euro nu poate avea drept de veto asupra țărilor care au adoptat moneda unică europeană’, a spus Hollande, după o întrevedere la Paris cu premierul polonez Beata Szydlo.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a propus marți un mecanism de „salvgardare” pentru a-i priva timp de patru ani pe muncitorii imigranți din UE de la primirea ajutoarelor sociale, pentru a evita astfel o ieșire a Marii Britanii din blocul comunitar.

Premierul britanic David Cameron a declarat că propunerile prezentate de Uniunea Europeană pentru a se asigura că Marea Britanie rămâne în UE reprezintă „un progres real”, subliniind totodată că „mai sunt multe de făcut”. Acest mecanism de ‘frână de urgență’ poate fi activat în cazul în care serviciile publice ale unei țări sunt copleșite sau dacă sistemul de securitate socială este victima unui abuz repetat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.