Ministrul Mediului dezinformează opinia publică!

1

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, continuă să gafeze. Obsesia sa față de Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva, pe care l-a revocat ( mulți spun abuziv!) din funcția deținută în Consiliul de Administrație al acestei Regii Naționale, aduce grave prejudicii imaginii Ministerului pe care vremelnic îl conduce. De două luni și jumătate, de la învestirea sa în funcție, Palmer nu pierde nicio ocazie să îl atace, din toate pozițiile, pe Crăciunescu. De aici, însă, până la a dezinforma (folosesc acest termen doar pentru a nu spune că minte cu nerușinare!) opinia publică în privința tăierilor ilegale de lemn din zonele administrate de Romsilva, este o cale lungă. Pe care doamna ministru o străbate rapid în disprețul adevărului…

Concret, conform contului personal de Facebook, în data de 28 ianuarie 2016, Cristiana Pașca Palmer, ministru Mediului, Apelor și Pădurilor, a făcut următoarea postare:

,,Astăzi și mâine voi efectua o vizită în teren. Întrucât problema tăierilor ilegale de pădure în parcurile naționale este una cât se poate de reală și nu vreau să mă bazez doar pe informațiile pe care le primesc la birou, voi merge astăzi, împreună cu echipa, în Parcul Național Piatra Craiului, în mai multe zone afectate de tăierile ilegale……..” .

Ulterior, în aceeași zi, postarea a fost (re)editată iar textul a fost schimbat cu  ,, Astăzi și mâine voi efectua o vizită în teren. Întrucât problema tăierilor ilegale de pădure în ariile protejate este una cât se poate de reală și nu vreau să mă bazez doar pe informațiile pe care le primesc la birou, voi merge astăzi, împreună cu echipa, în situl Natura 2000 din mai multe zone afectate de tăieri ilegale….”

În cadrele din materialele video care au apărut, după vizita de lucru în teren a ministrului, pe anumite canale TV (ProTv, TVR1) și care pot fi urmărite și pe Internet, apar multe semne de întrebare.

Dar să o luăm cu începutul…

  1. Imaginile prezentate nu sunt din raza Parcului Național Piatra Craiului ( parc administrat de Romsilva! )
  2. Imaginile prezentate sunt din Situl Natura 2000 din Munții Făgăraș, pe raza județului Argeș, lucru corectat ulterior (mult prea târziu! ) și de ministrul Palmer pe contul său de Facebook.
  3. Persoana care a însoțit-o pe doamna ministru este ing. Mihai Zotta, directorul tehnic al Fundației Conservation Carpathia.
  4. Din filmare nu reiese prezența vreunui angajat al Administrației Parcului Național Piatra Craiului.
  5. Ministrul Palmer a fost însoțit(ă) de o echipă de la ministerul de resort, însă ( previzibil, nu-i așa! ) nu a cerut ca Romsilva să fie reprezentată (fiind inițial vorba de tăierile ilegale din Parcul Național Piatra Craiului), nici de la nivel central, nici de la nivel local.

Este inadmisibil, din punctul nostru de vedere, ca un ministru tehnocrat, nou-venit în funcție- în contextul în care zeci de mii de tineri printre care mă aflu atât eu, cât și colegii mei, au ieșit în stradă pentru a stopa anormalitatea, aroganța și manipulărilor clasei politice- să o ia pe același drum al dezinformării cetățenilor.

Nu știu ce jocuri face doamna ministru Palmer! Poate chiar este bine-intenționată, fiind doar dezinformată de unii reprezentanți ai unor asociații patronale din domeniul forestier, care vor să obțină un profit rapid în dauna intereselor Romsilva! Din păcate, semnalele în privința prestației sale ca ministru sunt alarmante. Patronatele și sindicatele din industria alimentară i-au cerut, cu vehemență, demisia. Mai mult, modul în care a ales să dezinformeze opinia publică în privința rezultatelor actualului management al Romsilva nu îi fac cinste!

Cred că premierul Cioloș are, înainte de toate, obligația de a menține la cote decente credibilitatea Guvernului său. De a nu permite ca unii miniștri să se comporte în mod abuziv și discreționar în funcțiile deținute. Respectarea legii, transparență totală și apărarea intereselor instituțiilor subordonate MMAP trebuie să reprezinte o prioritate absolută pentru un ministru. Vendetele personale sunt nocive! Cu atât mai mult, dezinformările/exagerările privind situația reală a tăierilor ilegale de păduri din zonele de care răspunde Romsilva!

Departe de mine de a spune că lucrurile de la Romsilva sunt imaculate. Au existat abuzuri, furturi, sancționate drastic, inclusiv cu dosare penale și desfacerea contractului de muncă, când situația a impus-o! Să refuzi, însă, să privești obiectiv situația ( mai ales în privința controversatei HG 924/2015!) reprezintă o uriașă greșeală! Cu acest mod de a privi lucrurile, drumul doamnei ministru Palmer merge, din păcate pentru domnia sa, către o demitere iminentă!

Crăciunescu și-a depus mandatul, așa cum ministrul Mediului și-a dorit obsesiv, din funcția de director general al RNP-Romsilva. Dacă instanțele de judecată vor decide în privința vinovăției sale acesta va plăti. Dar dacă situația nu va sta așa? Cum vă veți asuma răspunderea, doamnă ministru? Cum veți răspunde dacă Justiția va decide că l-ați revocat ilegal din CA al RNP-Romsilva?

Ajunge! Lăsați profesioniștii de la Romsilva să-și facă treaba! Asta este menirea unui ministru care se pricepe și este animat de intenții bune! Să taie în carne vie când situația o impune și să susțină un management competitiv, de asemenea, când situația o impune. În rest, adevărul trebuie să primeze, nu dezinformări/ acuze, urmate de reeditări/reveniri pe Facebook sau obsesii personale…

 

Citește și
1 Comentariu
  1. achim dan spune

    Din păcate, oameni de nimic, membrii ai crimei economice organizate, ajung, ilegal, să conducă instituții ale statului de drept pentru a le supune intereselor de grup. Păcat că instituțiile abilitate ale statului român nu se autosesizează pentru a preîntâmpina acțiunile ilegale ale acestei mafii „tehnocrate”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.