Băsescu răspunde acuzațiilor lui Săftoiu

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a răspuns, miercuri seară, la Televiziunea Publică, acuzaţiilor pe care i le-a adus Adriana Săftoiu, fosta sa consilieră de comunicare, potrivit cărora fostul şef de sta asculta personal telefoanele colaboratorilor săi.

„Este o prostie! Niciodată nu am ascultat o convorbire telefonică. Totul face parte din propaganda dusă de Antena 3. Vorbind vorba despre Adriana, pot spune numai atât: Despre femei, numai de bine!”, a răspuns Traian Băsescu, provocat să răspundă acuzaţiilor Adrianei Săftoiu.”Este un subiect penibil. Vreţi să mă cert cu o femeie? Nu pot!”, a adăugat fostul preşedinte.

Adriana Săftoiu a publicat rcent un text în care evocă o întâmplare din 2007, în urma căreia a primit confirmarea că Traian Băsescu asculta personal convorbirile telefonice ale colaboratorilor.

Fostul consilier de presă al lui Traian Băsescu scrie că a primit un telefon într-o duminică de la un lider PD, care i se plângea de comportamentul lui Traian Băsescu. Ea a aflat ulterior chiar de la Traian Băsescu faptul că această convorbire i-a fost ascultată, chiar dacă fostul preşedinte a încercat o explicaţie legală.

„În acea duminică, un membru PD, acum membru PNL, coleg cu mine, m-a sunat să mi se plângă de atmosfera dezolantă din PD, de îngrijorarea lor că Traian Băsescu refuză să mai comunice cu ei şi a continuat câteva minute bune în aceeaşi notă plângăcios-disperată. La un moment dat, convorbirea s-a întrerupt brusc. Nu mai ştiu exact cine a sunat înapoi, cert e că s-a încheiat discuţia cu remarca mea. I-am spus acelui membru PD că nu prea e treaba mea să mediez relaţia şi că oricum nu aş avea cum să îi ajut, pentru că Traian Băsescu este dominat de singura lui colaboratoare, Elena Udrea. A doua zi, Traian Băsescu mi-a reproşat  exact acest cuvânt: a domina. Cum mi-am permis să spun asta?”, a scris Adriana Săftoiu.

Intrigată, Adrian Săftoiu a cerut lămuriri de unde ştia ce vorbeşte ea la telefon şi aşa a aflat că fusese interceptată.

„L-am întrebat atunci de unde ştie ce am spus. Răspunsul era deja clasic: căzusem pe interceptare. Interceptare? am întrebat, neştiindu-mă vinovată de vreo faptă care să aducă atingere siguranţei sau securităţii naţionale. Mi-a răspuns că nu eu eram interceptată, ci colegul. Până în ziua de astăzi, nici eu, nici colegul nu am fost chemaţi de vreo instituţie a statului să dăm socoteală de vreo faptă de natură penală. Mi-a spus că nu are dubii asupra veridicităţii convorbirii. Nu doar că citise, dar şi ascultase!”, a relatat Săftoiu.
Fostul consilier de la Cotroceni acuză că aceste interceptări se făceau abuziv, cu încălcarea drepturilor omului şi că dezvăluiri de felul acesta ar trebui să constituie un adevărat Watergate pentru România. Cu atât mai mult cu cât, argumentează Săftoiu, nici ea, nici cel cu care vorbise atunci la telefon nu au fost anchetaţi în vreun dosar penal în ultimii 9 ani, lucru ce ar fi motivat cumva folosirea interceptărilor telefonice.
Articolul Adrianei Săftoiu este o replică acuzaţiile pe care i le-a adus Traian Băsescu într-o emisiune tv la sfârşitul lunii ianuarie. Băsescu a spus atunci că a fost trădat de Adriana Săftoiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.