CSA vrea retrogradarea Stelei lui Becali

0

CSA Steaua solicită la Tribunalul Bucureşti ca Gigi Becali să elimine din titulatura SC FCSB SA numele Steaua, iar juristul clubului Armatei, Florin Talpan, susţine că va cere la FIFA retrogradarea echipei care a câştigat ultimele trei titluri de campioană a României.

Florin Talpan a afirmat pentru ProSport că Gigi Becali vrea doar să exploateze gratuit un bun care nu-i aparţine.

„Am solicitat SC FCSB SA să nu mai folosească numele Steaua şi să-şi schimbe denumirea la Registrul Comerţului. SC FCSB SA foloseşte denumirea Steaua cu valoare de marcă încălcându-se astfel dreptul la marcă, conform legii. SC FCSB SA a fost şi este de rea-credinţă, încercând să-şi apropie notorietatea numelui Steaua Bucureşti şi beneficiile acestuia – faimă, renume, palmares – şi nu vrea să respecte hotărârile pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Palmaresul echipei de fotbal aparţine în exclusivitate CSA Steaua, conform legii, şi face parte din patrimoniul acesteia”, a declarat Florin Talpan.

Cel mai important efect al deciziilor luate de instanţe este acela că echipa lui Gigi Becali, lipsită de acoperirea mărcii Steaua, nu mai poate juca sub acest nume. Ceea ce atrage, automat, dispariţia din Liga I şi din cupele europene.

„Nu înţeleg de ce FRF şi comisiile care-şi desfăşoară activitatea în cadrul acestei instituţii, şi în special Comisia de Licenţiere, au permis unei nou-înfiinţate cum e SC FCSB SA să joace în prima ligă, fapt total ilegal, aşa cum specifică inclusiv regulamentele federaţiei, cum că o echipă nou-creată trebuie să-şi înceapă activitatea din ligile inferioare. Conform regulamentelor FIFA, FRF şi LPF, nu avea dreptul să afilieze SC FCSB SA în prima ligă. Răzvan Burleanu trebuie să dispună de urgenţă măsuri şi să retrogradeze echipa lui Gigi Becali. Vvoi solicita la FIFA şi la UEFA să dispună măsurile care se cuvin”, a mai spus Florin Talpan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.