Negocierile transportatori-ASF, mult zgomot pentru nimic!

0

Negocierile privind polițele RCA la Autoritatea de Supraveghere Financiară s-au încheiat. Deşi nu au ajuns la o înţelegere privind preţurile, transportatorii şi ASF au stabilit ca din aprilie şoferii să poată încheia asigurări pe o lună, informează România TV.

La negocierile de la ASF între reprezentanţii transportatorilor şi şefii instituţiei s-a convenit ca în curând, posibil chiar din luna aprilie, poliţele RCA să poată fi încheiate şi pe o perioadă de o lună, perioada minimă fiind în prezent de 6 luni. Totodată, şoferii care nu folosesc maşina o perioadă, pot conveni cu asigurătorul suspendarea temporară a poliţei.

O altă schimbare convenită de transportatori şi ASF este legată de plata daunelor. Un şofer lovit  trafic de o altă maşină îşi va putea repara autoturismul în baza propriei poliţe RCA, urmând ca firma de asigurare la care are încheiat RCA să îşi recupereze apoi banii de la asigurătorul şoferului vinovat

Transportatorii au obţinut de la ASF promisiunea că RCA va putea fi plătită şi în rate, măsură avantajoasă pentru şoferii cu maşini de capacitate mare şi pentru transportatorii cu un parc auto mare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a fost, însă, de acord cu alte revendicări ale transportatorilor, precum  eliminarea taxei de 10 lei pe zi, percepută din momentul în care expiră poliţa şi până la semnarea uneia noi, sau preţul poliţelor de asigurare, care a crescut, acuză transportatorii, şi cu 300%, deşi înţelegerea privind majorarea viza un cuantum de cel mult 50%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.