Hillary Clinton, atac dur la adresa lui Bernie Sanders

0

Candidata democrată Hillary Clinton a ieșit la atac împotriva rivalului Bernie Sanders în prima dezbatere unu la unu de joi seară, punând sub semnul întrebării viabilitatea propunerilor sale, relatează Reuters.

Cu cinci zile înainte de alegerile primare din statul New Hampshire, intensitatea cursei democrate tot mai strânse s-a reflectat în schimburile tăioase dintre Clinton și Sanders pe tema educației, sănătății și economiei, relatează Romaniatv.net.

Hillary Clinton a afirmat că propunerea lui Bernie Sanders de introducere a unei asigurări de sănătate universale ar pune în pericol „Obamacare”, reforma din domeniul sanitar a actualului președinte, și a calificat o astfel de idee „o mare greșeală”. De asemenea, ea a spus că planurile rivalului său privind educația gratuită universitară este prea costisitoare pentru a fi realistă.”Eu pot să fac ca lucrurile să se întâmple. Nu fac promisiuni pe care nu le pot respecta”, a spus Hillary Clinton.

Bernie Sanders a replicat că nu intenționează să pună în pericol „Obamacare”, ci să o extindă, amintind câte țări furnizează asistență medicală universală.”Mergând înainte, adunând poporul american în jurul acestei cauze, cred că ar trebui să avem asistență medicală pentru toți”, a spus el.

Sanders a mai afirmat că propunerea sa privind învățământul superior gratuit ar fi plătită dintr-o taxă asupra speculațiilor de pe Wall Street. „Clasa de mijloc a salvat Wall Street-ul atunci când a avut nevoie. Acum, a venit momentul ca Wall Street-ul să ajute clasa de mijloc”, a spus el.

Sondajele arată că Sanders, senator din statul vecin Vermont, are un avans format din două cifre față de Hillary Clinton în perspectiva votului din New Hampshire, după ce a acesta a pierdut la foarte mică distanță în fața fostei prime doamne în primul scrutin din Iowa de luni.

De atunci, au avut loc mai multe schimburi de replici aprinse privind care candidat este mai capabil să aplice politicile partidului împotriva inegalității, să aducă progrese în domeniul sanitar și să reglementeze activitatea de pe Wall Street.

La rândul său, Sanders a criticat-o pe Clinton pentru că se simte prea confortabil cu Wall Street-ul și a acuzat-o că a primit onorarii pentru discursuri de la Goldman Sachs.

Hillary Clinton a afirmat, în replică, că niciodată nu și-a schimbat modul în care a votat sau punctul de vedere din cauza donatorilor săi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.