Majoritatea britanicilor vor Marea Britanie în afara UE

Share:

Campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană – ”Brexit” – a înregistrat un avans de 9% față de cea pentru rămânerea Regatului Unit în UE, indică un sondaj de opinie realizat după ce premierul David Cameron și-a prezentat propunerile pentru a menține țara în blocul comunitar, relatează vineri agenția Reuters.

Sondajul YouGov, publicat de cotidianul Times, a fost efectuat la două zile după ce David Cameron și-a prezentat planul privind schimbările din relațiile Londrei cu UE și cele nouă procente reprezintă cel mai mare avans înregistrat din vara lui 2015 de către campania în favoarea ”Brexit”.Potrivit sondajului, 45% dintre britanicii chestionați ar vota în favoarea ieșirii regatului din UE, în timp ce 36% doresc menținerea țării în blocul comunitar, iar 9% au spus că nu știu. În precedentul sondaj YouGov, campania în favoarea ”Brexit” înregistra 42%.

Referendumul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea avea loc în câteva luni, potrivit premierului David Cameron.

Pentru a avansa în negocierile cerute de Marea Britanie privind reformarea Uniunii Europene, Donald Tusk a propus instituirea pentru orice stat membru a dreptului de a suspenda timp de patru ani ajutoarele sociale pentru imigranții comunitari nou-veniți, dar numai în cazul unui aflux migrator semnificativ, precum și să se „respecte drepturile și competențele” țărilor care nu fac parte din zona euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.