Șeful Jandarmeriei Române, demis din funcție de Tobă!

Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, a fost schimbat din funcţie, anunţă România TV. Anunţul vine la o zi după ce şeful IGSU, Nicolae Cornea, fusese demis din funcţie.

„Începând de vineri, 5 februarie, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, generalul maior Mircea Olaru a fost eliberat din funcția de inspector general al Jandarmeriei Române și se numește director al Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale din cadrul MAI. Totodată, domnului Olaru Mircea i se echivalează gradul militar cu cel de chestor principal de poliție”, se precizează într-un comunicat al MAI.

Mircea Olaru va fi înlocuit temporar în funcţie de prim-adjunctul inspectorului general, general de brigadă Zoltan Balint, până la numirea unui nou inspector general.

În vârstă de 49 de ani, Mircea Olaru era şeful jandarmeriei Române din octombrie 2012. Numele său a mai fost pomenit atunci când s-a discutat despre critici la adresa jandarmilor, în legătură cu intervenţiile acestora în timpul proceselor de la Pungeşti, de la Palatul Cotroceni sau din Piaţa Universităţii. De asemenea, el a fost chemat ca martor în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Anul trecut, Klaus Iohannis a acordat Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, general-maiorului Mircea Olaru, şeful Jandarmeriei Române.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.