Cioloș, despre Autostrada Sibiu-Pitești

Premierul Dacian Cioloș a afirmat vineri că relicitarea contractului pentru Autostrada Sibiu – Pitești ar fi întârziat și mai mult executarea lucrării și că a trebuit ales „răul cel mai mic”.

„Sigur, ar fi fost și rezilierea o soluție. Niciuna din soluții nu e foarte bună și a trebuit ales răul cel mai mic, pentru a evita să întârziem încă și mai mult proiectul de autostradă, dar și pentru a ne asigura că acest studiu de fezabilitate nu va împiedica continuarea proiectului și că n-o să ne creeze probleme mai târziu. Rezilierea ar fi presupus, într-un fel sau altul, un conflict cu compania care a realizat acest studiu de fezabilitate, pentru că, din câte am înțeles, nici ei nu au fost mulțumiți de modul cum s-a derulat contractul, nici ministerul n-a fost mulțumit de modul cum au derulat contractul”, a afirmat Cioloș, la Ministerul Transporturilor.

El a adăugat că, din cunoștințele sale, „caietul de sarcini a fost destul de imperfect, ceea ce a dus la situația de fapt”.

„Soluția pe care a propus-o ministerul a fost aceea de a evita să pierdem acești bani sau, oricum, să mergem în justiție să îi recuperăm, să folosim anumite clauze contractuale și să cerem companiei să mai lucreze încă un an”, a precizat premierul, relatează Agerpres.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.