Directorul penitenciarelor distruge documente incriminatoare!

Share:

Şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cătălin Bejan, a început să distrugă documentele care l-ar putea incrima în ancheta făcută de Corpul de Control al premierului, informează b1.ro. Mai mult decât atât, Bejan ar fi dat o directivă prin care toţi angajaţii au obligaţia să-i prezinte mai întâi lui documentele care urmează a fi verificate de Corpul de Control.

Liderul Sindicatului Agenților din Penitenciare, Sorin Dumitraşcu, a confirmat, la B1 TV, că agenții au primit ordin de la şeful ANP să-i prezinte mai întâi lui documentele care urmează să fie verificate de Corpul de Control al premierului.

„Recunosc că am primit și noi aceeași informație, pe diverse căi, în principal mail-uri care reclamau lucrul acesta. Sunt persoane care vor să își păstrăze anonimatul. Noi am discutat dacă și cum vom face publice aceste informații. (…) Ancheta, la acest moment, se referă la scandalul scriitorilor din penitenciare. Se încearcă să se vadă cine, câte ore a lucrat, daca activitatea a fost corespunzătoare, dacă procedurile au fost respectate. Probabil că se vor lua în calcul toate documentele de lucru folosite de fiecare deținut. Așa se va vedea dacă acele lucrări au fost realizate așa cum ar trebui”, a spus Sorin Dumitrașcu.

Corpul de control al premierului face verificări la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a anunţat Ministerul Justiţiei, precizând că verificările sunt generate de publicarea unui număr mare de lucrări ştiinţifice de către condamnaţii aflaţi în penitenciare.

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis dosar penal în cazul cărţilor scrise de către deţinuţi şi face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizaţi profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că i-a cerut demisia directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cătălin Bejan, și că acesta a refuzat. „Eu vă pot spune că i-am cerut demisia și domnia sa mi-a spus că nu înțelege să-și dea demisia. I-am cerut demisia de acum o lună „, a afirmat Raluca Prună la sediul CSM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.