Coreea de Nord sfidează comunitatea internațională

Coreea de Nord sfideaza avertismentele venite din toata lumea si anunta ca va continua sa lanseze si mai multe rachete cu raza lunga de actiune.

La cateva ore dupa lansare, Coreea de Nord a ramas sfidatoare in ciuda faptului ca a fost condamnata la nivel international si a emis un comunicat, prin intermediul ambasadei sale de la Moscova, in care a aratat ca va „continua sa lanseze mai multi sateliti”, transmite Sky News.

Desi Coreea de Nord insista ca programul sau spatial este pur stiintific, multi suspecteaza ca astfel de lansari au rolul de a dezvolta lucrarile la o racheta balistica intercontinentala, capabila sa atace Statele Unite.

Coreea de Nord a anunţat că a reușit să plaseze duminică un satelit pe orbită, după lansarea unei rachete în spaţiu. Acest lucru este considerat de o mare parte a comunității internaționale ca un test de rachetă balistică, informează AFP. Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă.

Consiliul de Securitate s-a reunit de urgență, duminică, la New York, în urma lansării unei rachete nord-coreene, au anunțat diplomați. Reuniunea, sub formă de consultări cu ușile închise, a fost cerută de Statele Unite și Japonia, membri ai Consiliului, și Coreea de Sud, notează AFP.

Japonia, Coreea de Sud, SUA, Franţa, Rusia, China condamnă gestul Coreei de Nord şi au cerut o reacţie dură şi imediată a comunităţii internaţionale sau prudenţă în abordarea chestiunii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.