Nou director artistic al Galei Tânărului Actor HOP

0

Direcția artistică a Galei Tânărului Actor – HOP va fi preluată, începând cu ediția din acest an, de Miklos Bacs, actor al Teatrului Maghiar de Stat de la Cluj, informează un comunicat al UNITER remis luni Agerpres.

Potrivit sursei citate, pedagog foarte apreciat de studenți, Miklos Bacs este membru al corpului profesoral fondator al școlii de teatru clujene (1991) și al secției maghiare (1992), coordonatorul a cinci generații de absolvenți ai secției române și inițiatorul Festivalului studențesc „Galactoria” în 2004.

Miklos Bacs este profesor universitar doctor la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj.

În perioada 2013 — 2015, regia artistică a Galei HOP a asigurată de regizorul Radu Afrim. Acesta a preluat conducerea galei după decesul regizorului Cornel Todea, inițiatorul și directorul Galei HOP timp de 15 ani.

„Ultimele trei ediții ale Galei (2013-2015) s-au aflat sub direcția artistică a regizorului Radu Afrim. Au fost trei ani spectaculoși, cu energii constructive, s-au rescris personaje, actorul a devenit el însuși spectacol, au fost show-uri care au impresionat, care au schimbat concepții și au demitizat idei. Au fost trei HOP-uri trecute cu brio de tinerii actori care au înțeles perfect importanța tonusului în care s-au desfășurat discuțiile și repetițiile cu Radu Afrim: ‘libertate absolută, ignorarea limitelor, imaginație, creativitate, mobilitate'”, se arată în comunicatul UNITER.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.