Gabriela Firea, în locul lui Negoiță la șefia PSD București

0

Mihai Fifor a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, iar Gabriela Firea a fost desemnată preşedinte interimar la PSD Bucureşti, a decis Comitetul Executiv Naţional al partidului. 

Robert Negoiță s-a retras de la conducerea PSD București, în locul acestuia fiind numită președinte interimar Gabriela Firea, a anunțat, marți, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, relatează Romaniatv.net.

După vot, președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut lui Fifor ca, până la următoare ședință a CN, să vină cu propuneri privind organizarea pe departamente.”Cred că departamentele și oamenii care le-ar putea constitui trebuie să aducă un plus de valoare”, a declarat Mihai Fifor.

Funcția de președinte al CN al PSD a fost deținută de Rovana Plumb, care nu este prezentă la ședința de marți.

Consiliul Național al PSD nu va mai fi doar o formă golită de conținut sau o trambulină politică, ci un for de dezbatere pentru elitele intelectuale, a declarat marți președintele partidului, Liviu Dragnea.

El a adresat, de la tribuna Consiliului Național al PSD, un mesaj către „toți intelectualii de stânga”.

„Îi invit pe toți să se alăture departamentelor CN pentru a contribui la definirea viitoarelor programe ale partidului nostru. Le promit și vă promit: Consiliul Național nu va mai fi doar o formă golită de conținut, nu doar o trambulină politică. Vreau și mă voi implica direct ca noul Consiliu Național să devină o platformă reală pentru elita intelectuală a partidului nostru. Să fie forul în care intelectualii social-democrați să se poată exprima și să poată contribui la politicile și programele destinate pentru dezvoltarea acestei țări”, a afirmat președintele PSD.

Potrivit acestuia, „PSD are nevoie de o realiniere doctrinară”. „PSD trebuie să redevină în conștiința românilor nu doar partidul pensionarilor, pe care i-am respectat și pe care îi respectam și îi vom respecta, ci și partidul celor care muncesc în țara noastră, partidul angajaților, celor care prin munca lor contribuie la dezvoltarea României. PSD trebuie să redevină principala voce a celor care muncesc cinstit în această țară, a celor care își câștigă pâinea prin muncă, care își plătesc taxele, a celor care produc efectiv PIB-ul României. Consiliul Național trebuie să devină forul în care se creează politicile publice care vor deveni baza noii oferte electorale și a viitoarei guvernări a PSD”, a spus Dragnea.

El a susținut că „una dintre problemele majore pe care le-a avut PSD în ultimul deceniu” constă în pierderea legăturii cu intelectualii de stânga din România. „Și intelectualitatea în ansamblul ei trebuie să se simtă aproape de doctrina social-democrată. (…) Avem nevoie de o elită intelectuală în partidul nostru care să promoveze toate aceste valori, să le readucă în atenția publică pentru a redeschide porțile partidului nostru către intelectualii acestei țări. CN este forul în care trebuie să fie reanimate toate aceste valori social-democrate fundamentale. CN trebuie să reunească elita intelectuală a partidului. (…) Trebuie să înceapă și va începe o reprofesionalizare a partidului. Suntem cel mai serios partid din România din această postură”, a spus președintele PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.