Numărul refugiaților ajunși în Europa pe mare a „explodat”!

Share:

Numărul imigranților și refugiaților ajunși în Europa pe mare în primele șase săptămâni ale anului este de zece ori mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut, iar numărul deceselor a crescut de asemenea substanțial, a anunțat marți Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), potrivit Reuters.

Numărul sosirilor a fost de peste 76.000, iar numărul deceselor pe rutele din Mediterana a fost de 409, de la 69 în primele șase săptămâni din 2015, conform OIM.

Organizația Internațională pentru Migrație a mai precizat că nu se așteaptă la o scădere a numărului de sosiri în Europa și estimează că în martie Grecia va ajunge la cifra de un milion de imigranți și refugiați ajunși pe teritoriul său de la începerea crizei. „Există mai multe crize simultane în jurul nostru decât am văzut vreodată în același timp. Condițiile de pe teren din țările care alimentează criza migrației sunt în mare parte la fel, astfel că suntem de părere că numărul va rămâne probabil același”, a precizat purtătorul de cuvânt al OIM, Joel Millman.
Peste un milion de persoane care au fugit de sărăcie, război și represiune din Orientul Mijlociu, Asia și Africa au ajuns anul trecut pe țărmurile Europei, majoritatea având ca destinație finală Germania.
Aproximativ jumătate sunt refugiați fugiți de războiul din Siria, conform Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR).
În acest an, 70.365 de imigranți și refugiați au ajuns pe mare în Grecia, iar alți 5.898 — în Italia, conform OIM. 319 au murit încercând să traverseze estul Mediteranei între Turcia și Grecia, iar alți 90 — pe ruta centrală între nordul Africii și Italia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.