Abuz: Servicii medicale fictive în unitățile spitalicești!

Share:

În cursul anului 2015, Casele de Asigurări de Sănătate din 12 judeţe au imputat în total 1,4 milioane lei unui număr de 14 furnizori de servicii medicale spitaliceşti, potrivit oficialilor CNAS, scrie economica.net. Printre cele mai frecvente nereguli găsite de CAS la furnizorii amendaţi se numără raportarea unor servicii medicale fictive în numele pacienţilor internaţi.

Casa de Asigurări de Sănătate a aplicat amenzi totale de 1,4 milioane de lei la 14 furnizori de servicii medicale spitaliceşti în 2015. Spitalele amendate se află în relaţie contractuală cu CAS Arad, CAS Bacău, CAS Cluj, CAS Dolj, CAS Hunedoara, CAS Iaşi, CAS Maramureş, CAS Mureş, CAS Timiş, CAS Vaslui, CAS Vâlcea, CAS Bucureşti. Fiecărui spital dintre cele 14 i s-au imputat sume care depăşesc 100.000 lei, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii CNAS.

Instituţia a refuzat să ne spună explicit numele furnizorilor de servicii spitaliceşti amendaţi, precum şi valoarea absolută a amenzilor aplicate fiecăruia dintre aceştia.

Iată care sunt cele mai frecvente nereguli găsite de echipele de control ale Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate la furnizorii de servicii spitaliceşti controlaţi în 2015, potrivit informaţiilor centralizate de CNAS.

– nerespectarea legislaţiei în vigoare privind întocmirea şi completarea foii de observaţie clinică generală, respectiv a fişei de spitalizare de zi;

– raportarea unor servicii medicale spitaliceşti care nu întrunesc condiţiile de validare, neexistând documente justificative care să confirme realitatea serviciilor sau realitatea diagnosticului;
– nerespectarea modului de completare a evidenţelor medicale;

Citeşte mai mult pe economica.net

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.