Se construiesc noi penitenciare!

Share:

Potrivit raportului de activitate al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, două noi penitenciare vor fi construite la Caracal şi Berceni, fiecare cu o capacitate de 1000 de locuri. În acest sens, două hotărâri de guvern privind finanţarea şi achiziţionarea studiilor de prefezabilitate au fost adoptate în 2015.

Noile penitenciare de la Caracal si Berceni vor fi construite prin valorificarea unor imobile preluate de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor.

„Dacă respectăm toate termenele legale vom avea două penitenciare noi de acum în patru ani și, am mai spus, chestiunea nu este în primul rând de infrastructură penitenciară, aceasta este o politică pe termen lung, care nu va răspunde neapărat concluziilor raportului Avocatului Poporului. Cred că, în afară de aceste măsuri pe termen lung, (…) putem lua măsuri care nu presupun niciun fel de impact bugetar, ci țin de o bună administrare a banului public”, declara ministrul Justiției la sfârşitul lui 2015.

De asemenea, în următorul exerciţiu financiar, în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian, împreună cu partenerii norvegieni, se doreşte construcţia unui penitenciar nou, având la bază principiile funcţionale norvegiene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.