Alarmant: Muncitori intoxicați la o fabrică din Sibiu!

0

Mai multe persoane au fost intoxicate cu substanţe toxice în urma unei defecţiuni la un utilaj de la o fabrică din Sibiu. Şase autospeciale SMURD au intervenit la faţa locului, iar 22 persoane au fost duse la spital.

O defecţiune apărută la un utilaj de la fabrica Marquardt din Sibiu a dus la emanarea de material toxic şi intoxicare a 22 de angajaţi, relatează Romaniatv.net.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Laurenţiu Anastasiu, a declarat, că 22 persoane au fost preluate de la o fabrică din Sibiu – producătoare de piese auto – după ce au suferit intoxicaţii.”În acest moment ştim că s-a solicitat intervenţie pentru preluarea a 22 de persoane care au suferit intoxicaţii, se pare cu substanţe toxice necunoscute, la o fabrică din Sibiu”, a spus Laurenţiu Anastasiu.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Szombatfalvi Torok Francisc, a declarat că a dispus efectuarea unei anchete la fabrică, scrie Mediafax.

„Incidentul a avut loc în urma unei defecţiuni la o maşină de injectare mase plastice. Cel mai probabil, materialul injectabil a răspândit un fum dens, care a pătruns în hala alăturată, unde se lucra la montaje electronice”, a afirmat Szombatfalvi.

Totodată, ITM Sibiu a dispus închiderea a două ateliere din fabrică până la clarificarea problemei.

Ancheta este în curs de desfăşurare la fabrică, urmând să se stabilească natura substanţelor inhalate de muncitori.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.