Dan Cristian Popescu critică dur legea antidefăimare!

Share:

Deputatul PNL, Dan Cristian Popescu, critică dur, prin intermediul unui comunicat de presă, legea antidefăimare propusă de președintele PSD, Liviu Dragnea. În opinia lui Popescu, această lege este „o formă de cenzură demnă de apogeul perioadei comuniste”.

Vă prezentăm, în continuare, comunicatul de presă remis pe adresa redacției de deputatul liberal:

„Asistăm zilele acestea la un spectacol trist ṣi total nedemocratic, care nu face deloc cinste Parlamentului Romȃniei. Legea antidefăimare propusă de preṣedintele PSD, Liviu Dragnea, este o formă de cenzură demnă de apogeul perioadei comuniste.

Ȋn condiṭiile ȋn care ȋn Romȃnia există legi clare ȋmpotriva insultei sau calomniei, există un Consiliu Naṭional pentru Combaterea Discriminării ṣi ONG-uri care apără drepturile omului, ce nevoie reală mai este de o asemenea lege?!? Ea nu are niciun fel de impact pozitiv asupra cetăṭeanului, este o iniṭiativă menită să protejeze acea parte a clasei politice acuzată de corupṭie, fapte ilegale sau imorale. Există, din păcate, politicieni care speră că vor putea bloca toate criticile la adresa lor ṣi că, astfel, votantul nu va mai avea acces decȃt la realizările pe care le prezintă ei cu mare fast ȋn campaniile electorale.

Nu am auzit niciun cetăṭean, niciun jurnalist, ONG-ist sau membru al societăṭii civile care să fie de acord cu acest proiect, dimpotrivă, peste tot citesc numai comentarii negative. Ṣi cu toate astea, senatorii majorității din jurul PSD au votat ieri ȋn favoarea ei, ignorȃnd nonṣalant mesajul clar ṣi revolta societăṭii. Sunt curios dacă ṣi cum vor merge ei la sfȃrṣitul acestei săptămȃni ȋn circumscripṭii ṣi ce explicaṭii le vor da oamenilor cu care se ȋntȃlnesc sau care vin la audienṭe… Mai ales dacă vor mai ajunge.

Sper ca săptămȃna viitoare deputaṭii să aibă ȋnṭelepciunea necesară pentru a respinge definitiv această aberaṭie ṣi să-ṣi concentreze atenṭia pe proiectele utile, necesare ṣi urgente care stau de ani buni prin sertarele Parlamentului.

P.S: Ȋn timp ce propunerea de lege pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic a stat doi ani pȃnă a fi supusă la vot, iniṭiativa lui Dragnea a fost pusă pe ordinea de zi a ambelor camere ȋn mai puṭin de 6 luni de cȃnd a fost depusă.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.