Percheziții DIICOT la o renumită casa de avocatură din Capitală

Procurorii DIICOT fac percheziţii joi la sediul unei case de avocatură, în cadrul unei anchete care vizează o grupare care a prejudiciat creditorii a două firme care activau în comerțul cu produse farmaceutice.

Procurorii efectuează cercetări față de un grup infracțional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăți comerciale având ca obiect de activitate comerțul cu produse farmaceutice. Anchetatorii suspectează că cele două firme au beneficiat de ajutor de la avocaţi prin crearea intenționată a stării de insolvență, iar mai apoi faliment, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleași persoane, prin intermediul unor firme cu sediul în Olanda și Cipru.

Prin ordonanța din data de 18 mai 2015, a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup organizat, delapidare și bancrută frauduloasă, se arată într-un comunicat DIICOT.

Joi, procurorii DIICOT au întreprins o percheziție la sediul unei case de avocatură, pentru ridicarea de înscrisuri în baza cărora două dintre respectivele societăți comerciale au efectuat în contul acesteia 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăți.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.