Concert de muzică sacră la Catedrala Sfântul Iosif

0

Arhidieceza Romano-Catolică de București aniversează luni consacrarea Catedralei Sf. Iosif, cu această ocazie organizând un concert de muzică sacră cu cor, soliști, cvartet și orgă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, Agerpres, evenimentul se încadrează în anul aniversar 2015-2016, inaugurat de împlinirea a 60 de ani de la declararea Catedralei ca monument de cultură.

Catedrala Sf. Iosif a fost construită între anii 1873-1883 după planurile arhitectului vienez Friedrich von Schmidt, în stil romanic combinat cu elemente gotice, și a fost consacrată la 15 februarie 1884 de călugărul passionist Ignatius Paoli, primul arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. La 23 iunie 1955, prin Hotărârea nr. 1.160 a Consiliului de miniștri al Republicii Populare Române, Catedrala romano-catolică Sf. Iosif — monument de arhitectură — a fost declarată monument de cultură și înscrisă astfel în patrimoniul național al României.

În cadrul concertului aniversar de luni vor fi interpretate lucrări de G.B. Pergolesi, A. Vivaldi, D. Zipoli, J.S. Bach, J. Haydn, Gh. Cucu, G. Rossini si L. Boellman în interpretarea Cvartetului de BAROCkeri (Universitatea Națională de Muzică din București) și a Cappella Musica Sacra (Catedrala Sf. Iosif).

Soliști vor fi Mihaela Stanciu — soprană, Georgiana Simonov — soprană, Antonela Bîrnat — mezzosoprană; Nicolae Simonov — tenor. La orgă vor cânta Mihai Murariu și Marcel-Octav Costea, iar conducerea muzicală va fi asigurată de Marcel-Octav Costea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.