„Ilegitim” stârnește interesul distribuitorilor

0

Filmul „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, a stârnit interesul distribuitorilor și producători internaționali după proiecția de sâmbătă seară din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

„Încă de când a început festivalul, mai mulți distribuitori internaționali și-au exprimat interesul în achiziționarea filmului nostru. Cu siguranță, în perioada următoare, sperăm să ajungem în cât mai multe locuri din Europa și din lume, pentru că există interes pentru filmul românesc”, a declarat, pentru Agerpres, producătorul filmului, Anamaria Antoci.

Lungmetrajul independent „Ilegitim” a fost primit cu aplauze prelungite sâmbătă seară, la premiera mondială din cadrul celei de-a 66-a ediții a Berlinalei.

Cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului, cu un buget de aproximativ 57.000 de euro, spune povestea unei familii unite la început, formată din patru frați și un tată, mama decedată cu doi ani în urmă. La aflarea informației că tatăl a turnat în regimul Ceaușescu femei care doreau să facă avort, unul dintre fii își ia părintele la întrebări, în final acesta fiind acuzat de întreaga familie. Tatăl se apără spunând că el crede în viață și este împotriva avortului și, dacă nu ar fi fost, frații gemeni n-ar fi acum în viață și în poziția de a-l acuza. Tatăl părăsește casa definitiv, familia începe să se destrame, iar problemele de abia acum încep.

„Ilegitim” a fost selectat între cele 44 de producții din cadrul secțiunii necompetiționale Forum, dedicată documentarelor și filmelor experimentale regizate de cineaști tineri, care prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.