„The Independent” nu va mai apărea pe print

0

Cotidianul britanic The Independent, ale cărui vânzări sunt în cădere liberă de câțiva ani, renunță la ediția sa pe hârtie și va rămâne doar în format digital începând cu data de 26 martie, a anunțat vineri proprietarul său, scriu AFP și Associated Press.

Industria presei este în transformare și această schimbare este amortizată de cititori. Ei ne-au indicat că viitorul este online-ul, a transmis Evgheni Lebedev, proprietarul cotidianului într-un comunicat.

Cu aproximativ 60.000 de vânzări pe zi, ”The Independent”, înființat în 1986, este cotidianul național care în momentul de față este cel mai puțin distribuit în Marea Britanie, în urma tabloidelor Sun sau Daily Mail și a altor publicații precum Times, Guardian sau Daily Telegraph.

„Această decizie va permite salvarea mărcii The Independent și ne va permite să continuăm să investim în conținutul de înaltă calitate editorială care atrage din ce în ce mai mulți cititori pe platformele noastre online”, a mai indicat Lebedev, care conduce grupul ESI Media ce mai deține cotidianul gratuit The Evening Standard.

Grupul a confirmat pe de altă parte vânzarea, sub rezerva exprimării acordului acționarilor, a cotidianului ”i”, versiunea redusă a cotidianului, către grupul Johnson Press, care trebuie să preia un număr semnificativ de angajați de la cotidianul The Independent. Vânzarea s-ar situa în jurul valorii a 25 de milioane de lire (aproximativ 32 de milioane de euro), potrivit mass mediei britanice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.