Gorghiu îl atacă dur pe Dragnea

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că proiectul legii defăimării trebuie respins, arătând că liberalii vor vota împotriva inițiativei președintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Toți colegii din plenul BPN nu numai că au desființat-o, dar au și stabilit strategia pentru plenul de miercuri. Înțeleg că domnul Dragnea, astăzi, dă înapoi, deși trei zile a ținut stindardul defăimării sus. Nu știu ce vor face PSD, UNPR, ALDE, cei care au susținut această lege. Știu ce va face PNL miercuri și anume vom milita pentru respingerea acestei legi în această formă”, a afirmat Gorghiu, după ședința BPN al PNL.

Ea a susținut că acest proiect are multe hibe, motiv pentru care trebuie respins, iar discuțiile ar trebui să pornească de la o altă inițiativă pro-toleranță, scrie Agerpres.

„Am înțeles că dl Dragnea vrea să amendeze această lege. (…) Nu are niciun fel de legătură scoaterea unui articol sau a unei sancțiuni cu legea în ansamblul ei. (…) Până în prezent, s-au descoperit atât de multe hibe la legea pe care noi o intitulăm legea defăimării, încât acest proiect trebuie respins și trebuie rediscutată o altă inițiativă care într-adevăr să fie una pro-toleranță și nu una pro-defăimare”, a adăugat liderul PNL.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, iniţiatorul Legii defăimării, a declarat luni că va depune amendamente la această lege prin care va elimina definiţia defăimării, dar şi sancţiunile pentru cei care ar fi încălcat legea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.