Sediul Antenei 3, evacuat de ANAF în cinci zile

Jurnaliştii-vedetă ai postului Antena 3 anunţă luni după-masă că la sediul televiziunii s-au prezentat inspectori ANAF, care îi somează să părăsească de urgenţă clădirea. Gelu Ştefan Diaconu, şeful demis al ANAF, a dat decizia de evacuare a sediului Antena 3 cu câteva zile înainte de a fi dat jod din funcţie, scrie Economica.

Mihai Gâdea, realizator şi director Antena 3, a declarat pe post că la sediul televiziunii s-au prezentat inspectori ANAF, care cer evacuarea postului.

”Inspectorii ANAF ne-au spus că avem 5 zile să părăsim aceste clădiri”, a spus Mihai Gâdea, preluat de site-ul Antena3, completând că o televiziune nu se poate muta în mai puțin de o săptămână.

Mihai Gâdea a vorbit pe post despre un plan de închidere a Antenelor de către inspectorii ANAF.

”Niște trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (…) Juriștii noștri au încercat să poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost și este că avem de-a face cu o executare silită. S-ar putea să fie o formă pusă la cale de închidere a acestui post de televiziune”, a atras atenția Mihai Gâdea.

Ordinul de evacuare a fost semnat de fostul şef ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, au confirmat surse din domeniu pentru Economica. Clădirea în care se află sediul televiziunii a fost confiscate încă din vara lui 2014 când omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare. Instanţa a stabilit un prejudiciu în valoare de 60 de milioane de euro şi a dispus confiscarea unor imobile, printer care şi clădirea de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.