Soldații israelieni împușcă mortal cinci palestinieni!

0

Cinci palestinieni, printre care trei adolescenți, au fost împușcați mortal duminică în trei tentative de atacuri, dintre care două cu armă de foc, contra unor soldați și polițiști israelieni în Cisiordania ocupată și Ierusalimul de Est, au anunțat poliția și armata israeliană.

De la începutul lunii octombrie, atacurile comise de palestinieni și ciocnirile între tineri palestinieni ce aruncă cu pietre și soldați israelieni au făcut 172 de morți palestinieni, 26 de morți israelieni și un eritreean, un american și un sudanez de asemenea uciși, potrivit unui bilanț al AFP.

Majoritatea palestinienilor uciși au fost autori sau autori presupuși ai atacurilor împotriva civililor sau membrilor forțelor israeliene, comise în principal cu cuțite. Atacurile cu armă de foc au fost relativ rare, în timp ce aproape zilnic autoritățile israeliene asigură că au arestat palestinieni având asupra lor cuțite.

Ziua de duminică a fost marcată de două atacuri cu armă de foc, primul dimineața comis de doi adolescenți de 15 ani în nordul Cisiordaniei și al doilea în timpul serii comis la porțile orașului vechi în Ierusalim de alți doi palestinieni. Toți atacatorii au fost împușcați mortal de forțele de securitate.

Niciun membru al forțelor de securitate nu a fost rănit în aceste atacuri, a declarat poliția.

În timpul serii, o tânără palestiniană „a încercat să atace cu cuțitul un polițist la post în fața Mormântului Patriarhilor” din Hebron, potrivit poliției israeliene. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, a fost apoi „transferată la un spital în stare critică”, potrivit poliției.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.