Iohannis vrea alegeri în două tururi. Din 2020!

0

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că alegerile locale în două tururi sunt mai potrivite, însă a subliniat că trebuie analizată foarte bine schimbarea unei legi înainte de a fi aplicată.

„Anul 2016 este unul electoral. Urmeaza perioada in care clasa politica trebuie sa isi asume responsabilitatea in fata alegatorilor. Modul de a face politica in ultimii 26 de ani a insemnat de multe ori o batalie a orgoliilor, o confruntare personala sau o cursa inegala. Anul acesta, trebuie sa schimbam aceasta stare de fapt, care a dus la prea multe conflicte si la prea putine solutii pentru comunitatile noastre.

Pe multi preocupa tema alegerilor locale, un tur sau doua tururi. Personal, cred ca alegerile in doua tururi sunt mai potrivite, insa, in acelasi timp, trebuie sa acceptam cateva principii de soliditate a legislatiei. Sa schimbam o lege, inainte sa fi fost vreodata aplicata, eu cred ca aici trebuie sa judecam foarte bine. Nerabdarea de a schimba ceva, inainte macar sa fi incercat daca functioneaza sau nu, cred ca ne caracterizeaza si apare de prea multe ori. Un pic de rabdare si cu politicienii, si cu alegerile, cred ca ne-ar face bine”, a spus Klaus Iohannis, relatează Romaniatv.net.

Şeful statului a mai adăugat că schimbarea politică nu se va produce în funcţie de numărul de tururi în care se aleg primarii, ci în felul în care se face politică.

„Dincolo de acest subiect, chestiunea fundamentala este alta. Schimbarea politica romaneasca nu se va produce nici in functie de numarul de tururi in care se aleg primarii, la vara, nici in functie de aceasta discutie. Pentru ca a alege nu inseamna schimbarea unui nume cu altul sau a candidatului unui partid cu candidatul altui partid. Schimbarea autentica vine din felul in care se face politica”, a mai precizat Iohannis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.