Tupeu: Deputații îl scapă pe Mădălin Voicu de arestare!

0

Deputaţii au decis, miercuri, prin vot, că Mădălin Voicu nu poate fi reţinut, respingând cererea DNA de reţinere în cazul său. În acest sens, 170 de deputaţi au votat împotriva cererii DNA de reţinere şi 116 pentru reţinere. Anterior, Mădălin Voicu a luat cuvântul în faţa colegilor săi deputaţi miercuri, în cadrul dezbaterii privind solicitările DNA de reținere și arestare preventivă în cazul deputatului şi a colegului său Nicolae Păun. Cu această ocazie, Mădălin Voicu le-a cerut colegilor săi deputaţi să nu încuviinţeze cererea DNA de arestare a sa, argumentând că este nevinovat.

„De obicei vorbesc liber, dar acum mi-am notat câteva cuvinte. Trafic de influenţă: Dragi colegi, nu cred că cineva dintre dvs. mă poate bănui pe mine de trafic de influenţă din moment ce am atât de multe cunoştinţe şi cred că nici dl. Păun nu şi-ar fi permis să mă atragă o situaţie de acest gen ştiind cum sunt eu construit si educat. Nu ştiu dacă vă amintiţi, eu am dat un telefon d-lui Teodorovici la rugămintea dlui. Păun să îl primească fără niciun alt motiv. Eu nu am nicio legatură cu aceste proiecte, eu nu sunt implicat. (…) Am văzut minciuni abominabile la tv: că aş fi deturnat fonduri destinate comunităţii rome. Nu aş fi putut face aşa ceva. Nu am făcut în viaţa mea nicio fraudă, nu am interese, firme, permis de conducere, nu am internet eu, nu ştiu să umblu, nu am conturi în bancă”, a precizat Mădălin Voicu în faţa deputaţilor.

Deputatul PSD precizează că el nu are propietăţi şi că ar trebui să locuiască într-un cort, dacă ar fi dat afară din casă de soţia sa.

„Fals în declarații? Asta este cea mai tare! Deci toate declarațiile mele se referă la salariile încasate. Cum să declar eu, cum să îmi spună mie că am mințit. Pe mine dacă mă dă nevasta afară din casă, eu trebuie să îmi montez un cort, eu nu am proprietăți. Eu nu am înţeles de ce trebuie să mi se întâmple asta, când eu sunt un om curat, educat şi fără pată. Vă rog să nu încuviințati cererea de arestare, sunt nevinovat. Ar fi umilitor, eu sunt un om curat”, a declarat Mădălin Voicu în plenul Camerei Deputaţilor.

Potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor vor fi patru voturi, urmând ca deputaţii să se pronunţe, separat, pe cererea de reţinere şi cea de arestare pentru cei doi.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil luni cererile DNA de reținere și arestare preventivă în cazul lui Voicu. Pentru reţinerea deputatului PSD Mădălin Voicu s-au pronunţat 10 membri ai Comisiei juridice, în timp ce 9 au fost „împotrivă”. De asemenea, pentru solicitarea de arestare au votat tot 10 deputaţi, iar 8 „împotrivă”.

În ceea ce îl priveşte pe Nicolae Păun, Comisia juridică a avizat reţinerea deputatului minorităţilor cu 13 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi trei abţineri. Şi pentru arestarea au fost 13 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi trei abţineri.

DNA a cerut în urmă cu o săptămână încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de bani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.