Alertă cu bombă la Moscova

0

O ameninţare cu bombă asupra clădirii administraţiei preşedintelui rus din centrul Moscovei a pus autorităţile în alertă. Ameninţarea a fost făcută printr-un apel telefonic, însă s-a dovedit a fi falsă. În acelaşi timp, mai multe centre comerciale au fost evacuate, tot în urma unor ameninţări cu bombă.

Deviatov a confirmat amenințarea cu bombă printr-un apel anonim joi. „Au fost luate preventiv măsuri standard în aceste situații, evacuarea funcționarilor nu a avut loc”, a subliniat reprezentantul FSO, adăugând că „nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv”, transmite Agerpres.
„Autorul anonim care a sunat și a amenințat a fost identificat și găsit, el este un cetățean cu diagnostic psihiatric de +schizofrenie+”, a adăugat Deviatov, citat de TASS.
În acelaşi timp, poliția a evacuat joi seară mai multe malluri din Moscova după o serie de amenințări anonime cu bombă prin telefon.
Magazinul GUM, un obiectiv turistic major situat în Piața Roșie, a fost evacuat, iar experți în dezamorsarea bombelor și câini dresați au fost chemați la fața locului. În total, peste 10.000 de persoane au fost evacuate din diferite centre comerciale ale capitalei ruse.

Amenințări cu bombă au vizat de asemenea nouă centre comerciale Auchan, a afirmat o sursă din serviciile de urgență pentru TASS. Utilizatorii de social media au postat de asemenea fotografii cu evacuarea huburilor comerciale Mega Belaia Dacea și Mega Khimki, adaugă RT.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.