Spitalul Județean Buzău se confruntă cu o criză de medici!

Share:

Din cauza volumului mare de muncă, în ultimii ani, foarte mulţi dintre medicii care activau la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău au ales să se transfere la alte spitale din ţară sau să profeseseze în străinătate. Situaţia este atât de gravă încât trierea pacienţilor nu se mai face de către medicul de gardă, ci de către asistenţii medicali.

În prezent, la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău activează doar patru medici: doi cu normă întreagă, iar alţi doi cu jumătate de normă. Asta, în condiţiile în care la această secţie, organigrama prevede ca zece medici să asigure permanenţa, potrivit adevarul.ro.

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău a recunoscut recent, într-o conferinţă de presă, că la Unitatea Primiri Urgenţe situaţia este atât gravă încât de cele mai multe ori, trierea pacienţilor este făcută de asistenţii medicali, şi nu de către medici, aşa cum ar fi normal.

Din totalul de 157 de posturi, personalul medical încadrat la UPU numără 71 de angajaţi, adică mai puţin de jumătate din numărul de angajaţi.

Pentru a suplini, cât de cât, lipsa de personal din Unitatea Primiri Urgenţe, Spitalul Judeţean Buzău organizează în această perioadă concurs pentru ocuparea unui post de medic în această secţie. Iar veştile sunt bune, pentru că deja s-a înscris un candidat, un medic tânăr proaspăt absolvent de medicină, care ar fi dispus să activeze la cea mai solicitatntă secţie a spitalului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.