Candidat-surpriză al PNL la Primăria Bistriței

0

Actorul Adrian Titieni, născut la Bistriţa, în prezent rector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, a fost prezentat drept candidatul PNL la Primăria municipiului Bistriţa.

Candidatura lui Titieni a fost validată, vineri seară, în şedinţa Consiliului de coordonare municipal al PNL Bistriţa, iar luni va fi supusă spre aprobare Biroului Politic Naţional al partidului. „Realizez că suntem într-un oraş cu o istorie de 800 de ani. (…) Ceea ce doresc să fac în oraşul dumneavoastră, în oraşul nostru, este să repunem în drepturile lui fireşti acest oraş, care, dincolo de faptul că respiră istorie, că are conţinuturi, în acest moment nu cred că are strălucire. Resursa umană care populează acest oraş ar trebui să găsească şi să regăsească un cadru de vieţuire al mileniului trei. (…) Eu am venit cucerit de proiectul Adrian Titieni — primar”, a spus actorul.

El a afirmat că prima dată i s-a propus să candideze din partea PNL la Primăria Bistriţa înainte de sărbătorile de iarnă, însă oferta oficială a venit în urmă cu o săptămână şi jumătate.Potrivit lui Titieni, adeziunea la PNL a semnat-o în urmă cu patru zile — fiind prima adeziune politică pe care a semnat-o până la vârsta de 52 ani—, şi în perioada următoare va face demersurile pentru a-şi stabili domiciliul în Bistriţa, în casa în care a locuit împreună cu părinţii înainte de a pleca la Bucureşti, relatează Agerpres.

Având în vedere că la data de 1 martie îi va expira mandatul de rector al UNATC, Titieni şi-a arătat intenţia de a continua să profeseze în cadrul acestei universităţi şi să joace în filme, aceste opţiuni rămânând valabile, în opinia sa, şi în eventualitatea în care va fi ales primar pe 5 iunie. În ceea ce priveşte relaţia cu membrii PNL Bistriţa, Titieni a spus că doreşte să formeze o echipă cu aceştia şi că îşi va asuma „formal” conducerea organizaţiei municipale.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.