Oprea poate fi urmărit penal, Doina Tudor, arestată!

0

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal. 71 de senatori au votat „pentru” şi 52 „împotriva” cererii DNA de începere a urmăririi penale. „Vreau să vă spun că sunt nevinovat (…) vreau să votați împotriva acestei cereri”, a declarat la începutul şedinţei de plen Gabriel Oprea. Şi senatoarea Doina Tudor poate fi reţinută şi arestată. 61 de senatori au votat „pentru” şi 57 „împotriva” cererii DNA. „Am bagajul făcut, mă aşteptam”, a declarat senatoarea PNL.

Doina Tudor poate fi reţinută şi arestată. 61 de senatori au votat „pentru” şi 57 „împotriva” cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatoarei PNL. Două voturi au fost anulate.  Votul a fost secret cu bile. „Am bagajul făcut, mă aşteptam”, a declarat Doina Tudor, după votul colegilor săi senatori.

Acuzaţiile care mi se aduc sunt bazate pe denunţul unei singure persoane, având calitatea de inculpat în dosar. Nu sunt dovezi care să arate implicarea mea (…) denunţ mincinos (…) Repet, calitatea mea în acest caz nu este de inculpat, ci de nevinovat (…) Justiţia poate să îşi facă treaba şi fără reţinerea şi arestarea mea, a declarat anterior, în plenul Senatului,  Doina Tudor.

Senatoarea liberală Doina Tudor e învinuită de complicitate la luare de mită. Şeful DNA a cerut săptămâna trecută sesizarea Senatului pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PNL Doina Tudor, fiind acuzată de complicitate la luare de mită. Ea este anchetată în dosarul în care fostul său soţ, Daniel George Tudor, este cercetat pentru luare de mită, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal. 71 de senatori au votat „pentru” şi 52 „împotriva” cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. Un vot a fost anulat.  Numărul total al votanților a fost 124.  Votul a fost secret cu bile. Urmează votul în cazul Doinei Tudor privind încuviinţarea cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă.

„Vreau să vă spun că sunt nevinovat (…) Ca viceprim-ministru și ministru de Interne nu s-a achiziționat în mod legal doar o mașină, peste 5.000 de mașini au fost achiziționate în mod legal, transparent, nu a fost nicio problemă (…) Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi că sunt documente, acest fapt recunoscut în memoriul trimis Comisiei juridice de fostul șef DIPI că această mașină a fost achiziționată legal. Nu am făcut decât, ca orice ministru de Interne, să mă supun legii și acestor prevederi legale specializate. (…) Stimați colegi, acestea sunt faptele, vreau să vă spun că întotdeauna în cariera mea mi-am făcut datoria, am respectat legea, sunt nevinovat și, în consecință, vreau să votați împotriva acestei cereri””, a declarat Gabriel Oprea, în şedinţa de plen a Senatului.

Fostul vicepremier pentru securitate naţională este acuzat de abuz în serviciu. DNA a cerut începerea urmăririi penale, în dosarul în care sunt cercetaţi foşti şefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Senatorii jurişti au votat, marţi, cu 6 voturi pentru şi 5 împotrivă pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea. De asemenea, ei au dat aviz pozitiv şi pentru reţinerea şi arestarea preventivă a Doinei Tudor. Doina Tudor (PNL) şi Gabriel Oprea (UNPR) au venit marţi la Comisia juridică a Senatului pentru a-şi studia dosarul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.