Gorghiu vrea profesioniști în CA al TVR

0

Copreşedinta PNL, Alina Gorghiu, a declarat la emisiunea „Prim Plan” de la TVR1 că este nevoie de o reorganizare urgentă a televiziunii publice care se află într-o situaţie dramatică. Gorghiu consideră că subiectul nu este suficient dezbătut şi a facut un apel la liderii PSD, UNPR şi ALDE.

„În situaţii de criză adopţi solutii de urgenta (…). Toti colegii din comisiile de cultura au aceasta preocupare. Fac apel la liderii PSD, UNPR, ALDE – e un moment limita pentru o institutie esentiala” a spus Gorghiu care a precizat ca solutia propusa de PNL nu a fost luata in seama. „Solicitarea noastra a fost: haideti sa punem Consiliu de Administratie, unul de profesionisti. Hai sa-i lasam pe profesionisti cateva luni. Pana astazi, aceasta solutie a fost ignorata”, spune liderul PNL.

Ea considera ca situatia televiziunii publice s-ar putea rezolza prin reorganizare: „E un subiect care nu e suficient dezbatut. Toata lumea cu scaun la cap intelege ca televiziunea publica este necesara. E o instiutie de utilitate nationala, fiecare cetatean are nevoie de o informare corecta, care nu se poate face daca nu exista stabilitate si predictibilitate si daca nu se face o reorganizare a acestei institutii”, sustine Gorghiu, conform Hotnews.

Alina Gorghiu a mai declarat ca PNL a fost intotdeauna preocupat de situatia TVR. „Exista o lege din 1994 a TVR, care se vrea a fi modificata. E o lege pe care o contest pentru ca nu are legatura cu realitatea si nu rezolva situatia, doar politzeaza TVR-ul. Nu vorbeste despre solutii, ci doar de bicefalitatea conducerii in TVR”, a spus Gorghiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.