Criza imigranților generează un scandal diplomatic uriaș

Share:

Guvernul grec şi-a rechemat ambasadorul la Viena pentru consultări, după ce Austria a găzduit o întâlnire pe tema migraţiei, iar Grecia nu a fost invitată. “Probleme UE nu pot fi depăşite cu gânduri, atitudini şi iniţiative extrainstituţionale din secolul al XIX-lea”, a avertizat Guvernul elen, într-un comunicat.

Decizia Atenei a fost luată după ce Austria a găzduit o reuniune cu statele balcanice pe tema imigraţiei, iar Grecia nu a fost invitată, relatează BBC News. Grecia a descris acest fapt drept un „act neprietenesc” şi a afirmat că ambasadorul a fost rechemat pentru consultări.

“În baza unei decizii a Ministerului elen de Externe, Nikos Kotzias, ambasadoarea Greciei la Viena a fost rechemată la Atena pentru consultări, pentru menţinerea relaţiile bune dintre ţările şi popoarele Greciei şi Austriei”, se arată într-un comunicat al Guvernului elen.

În acest timp, miniştri din state UE şi Blacani participă joi, la Bruxelles, la o reunine în care vor încerca să soluţioneze disensiuni tot mai puternice în criza migraţiei.

Austria, Serbia şi Macedonia au luat măsuri în vederea unei limitări a pătrunderii migranţilor pe teritoriile lor, ceea ce a înfuriat Grecia, care se teme că aceste măsuri vor conduce la blocarea migranţilor pe teritoriul său.

Miniştrii de Interne din statele membre UE vor examina un plan întocmit de către Austria şi opt ţări din Balcani cu privire la o restricţionare a numărului de migranţi care intră pe teritoriile lor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.