Senatoarea Doina Anca Tudor, reținută de procurorii DNA

Share:

Doina Anca Tudor a fost reţinută joi de procurorii DNA. Ea a ajuns joi la DNA, pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată de complicitate la luare de mită. Ea poate fi reţinută şi arestată, au decis miercuri colegii ei senatori prin vot.

Doina Anca Tudor poate fi reţinută şi arestată, au decis miercuri senatorii prin vot în plen. Votul a fost strâns, senatoarei lipsindu-i foarte puţin pentru a scăpa de măsurile cerute de procurori. Din 120 de senatori prezenţi, au votat în favoarea cererii DNA 61, adică fix jumătate plus unu.

La finalul şedinţei, senatoarea a declarat că se aştepta la acest rezultat.

Doina Anca Tudor a declarat că se aştepta la acest vot. „Da, cinstită să fiu, mă așteptam și ați văzut și ce declarații am făcut în plen, nu am obligat colegii cu nimic, fiecare a votat cum a crezut sau cum, probabil, sunt indicațiile. (….) Mă așteptam și sunt pregătită, nu am niciun fel de problemă”, a afirmat Doina Anca Tudor.

DNA o acuză pe senatoare că, în perioada martie-mai 2013, l-a ajutat în mod direct pe fostul ei soţ Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (dintr-un total de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

Ea se apără afirmând că era în proces de despărţire cu fostul ei soţ şi, mai mult în perioada respectivă nici măcar nu se afla în ţară. Stenogramele Senatului o contrazic însă, cel puţin pentru o parte a perioadei invocate de procurori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.