Mesajul lui Ponta pentru Guvernul Cioloș

Share:

„Ar fi păcat să ne dăm singuri foc la valiză”, este mesajul transmis de Victor Ponta, via Facebook, Guvernului de tehnocraţi.

Fostul premier Victor Ponta a scris, pe pagina sa de Facebook, că relaxarea fiscală decisă de cabinetul său dă acum roade şi acesta este, de fapt, motivul pentru care acum sunt încasări mai mari la buget, relatează Romaniatv.net.

Ponta îi avertizează pe tehnocraţi că decapitarea ANAF-ului va însemna revenirea pe piaţă a marilor evazionişti. Ponta mai spune că anul 2016 va aduce şi reducerea investiţiiilor publice, pentru că actualul Guvern nu îşi asumă decizii şi responsabilităţi.

Vezi mai jos mesajul lui Victor Ponta:

In luna Ianuarie 2016 (cand se colecteaza taxele pentru activitatile economice din Decembrie 2015), bugetul a incasat cu mult in plus comparat cu ianuarie 2015, desi TVA si alte taxe au scazut consistent – deci relaxarea fiscala da roade si este eficienta ( am avut noi dreptate si nu FMI sau CE).

Cheltuielile au scazut, dar nu cu personalul (ca au crescut salariile – in Educatie si Sanatate chiar cu 25%), ci pentru ca orice alte cheltuieli, mai ales investitiile, sunt din ce in ce mai blocate de „frica” si de obtuzitatea unor organe de control (anul 2016 va avea cu siguranta o reducere a investitiilor publice fata de 2015, deoarece ultimul lucru pe care il putem astepta de la niste tehnocrati este sa-si asume decizii si responsabilitati).

In conditiile in care toate aceste date, per total pozitive, se datoreaza in buna masura activitatii de combatere a evaziunii fiscale dusa de ANAF, aceasta institutie fundamentala in orice stat (de la SUA, Germania pana la biata noastra tara) este decapitata de catre Guvern pentru niste motive absolut puerile – iar aceasta decapitare se va simti, in curand, in scaderea incasarilor si revenirea pe piata a marilor evazionisti!

Asa ca, dincolo de vestile intr-adevar bune, imi este teama sa nu fim iar in situatia in care „ne dam singuri foc la valiza”! Pacat!„.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.