Volum lansat la Muzeul Municipiului București

Share:

Volumul „Moda în Țara Românească, secolul al XVIII-lea și prima jumătate a secolului al XIX-lea. Veșminte și accesorii de epocă din patrimoniul Muzeului Municipiului București” de dr. Maria-Camelia Ene a fost lansat joi în Capitală.

La eveniment, Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București, a precizat că prin acest volum ”se inaugurează un repertoriu dedicat costumelor”. „Costumele și accesoriile vestimentare studiate de cercetătorul Maria Camelia Ene sunt prezentate pentru prima oară publicului într-un produs editorial de excepție și deosebită valoare științifică”, spune Majuru, în postfața volumului, informează Agerpres.

La rândul său, prof. univ. dr. Adrian Silvan Ionescu a declarat că Muzeul Municipiului București lansează „un proiect ambițios, de largă anvergură și de lungă dezvoltare”, oferind „un prim volum al uriașei colecții de costume pe care o are”.

Volumul conține imagini după gravuri ale epocii, fotografii și portrete de domnitori din colecțiile Muzeului Municipiului București, ale profesorului Adrian Silvan Ionescu și ale Bibliotecii Academiei Române.

Albumul este însoțit de studiul realizat de autoare asupra stării artelor decorative, în perioada cuprinsă între secolul XVIII și prima jumătate a secolului XIX. Analiza se oprește cu precădere asupra costumului și accesoriilor vestimentare, asupra modei din perioada respectivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.