BVB închide săptămâna în creștere

0

Bursa de Valori București (BVB) a închis în creștere ultima ședință de tranzacționare a săptămânii, iar indicele BET, care arată evoluția celor mai tranzacționate 10 companii de pe piața reglementată, a consemnat o apreciere de 2,1%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a depășit 30,63 milioane de lei (6,86 milioane euro), din care schimburile cu acțiuni au totalizat 28,06 milioane de lei (6,28 milioane euro), iar cele cu certificate peste 2,56 milioane lei (574.254 euro), informează Agerpres.

Cele mai semnificative schimburi au fost efectuate cu acțiunile Romgaz (4,88 milioane lei), Transelectrica (1,97 milioane lei) și BRD (1,94 milioane lei).

Indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, s-a apreciat cu 1,93%, BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a urcat cu 2,1%, iar indicele BET-FI al SIF-urilor a ‘câștigat’ 1,06%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, care reflectă evoluția prețurilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piața Reglementată a BVB, inclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri), s-a apreciat cu 1,06%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.