Sute de radare inundă în weekend drumurile naționale

0

Sute de radare vor fi amplasate, sâmbătă şi duminică, pe drumurile naţionale, dintre care zece de tip laser, care pot detecta viteza maşinilor de la o distanţă de 1,2 kilometri, iar două elicoptere vor survola zonele aglomerate, unde s-ar putea produce accidente.

În condiţiile în care drumurile s-ar putea aglomera în weekend, ceea ce ar duce la creşterea riscului de accidente de circulaţie, Poliţia Română va declanşa una dintre cele mai ample acţiuni rutiere de la începutul acestui an. Peste 2.000 de poliţişti de la Rutieră vor fi pe drumurile naţionale, sâmbătă şi duminică, cu maşini pe care vor fi aproximativ 400 de radare, dar şi cu 10 radare cu laser, pentru a-i prinde pe şoferii vitezomani, potrivit news.ro.

„În acest weekend, Poliţia Română desfăşoară o acţiune rutieră la nivel naţional la care vor participa peste 2.000 de poliţişti cu 420 de aparate radar amplasate pe autospecialele Poliţiei Rutiere şi 10 pistoale cu laser. Traficul va fi monitorizat şi din aer, cu sprijinul a două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie. Se are în vedere combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum viteza şi consumul de alcool”, a declarant comisarul-şef Ramona Dabija, şeful Centrului de Informaţii şi Relaţii Publice al IGPR.

Principalele drumuri care necesită o atenţie sporită pentru poliţişti sunt autostrăzile, DN1, DN2 şi arterele care duc spre staţiunile turistice.

Radarele laser pe care le vor folosi poliţiştii în acest weekend sunt cele mai noi achiziţii ale Poliţiei Române. Echipamentele sunt portabile, cântăresc doar 1,5 kilograme şi au o autonomie de 15 ore, iar poliţiştii pot detecta viteza vehiculelor fără să mai fie dependenţi de maşinile Poliţiei Rutiere. Noile aparate pot fi instalate inclusiv pe poduri sau pasarele pietonale, sunt mai greu de observat de şoferi şi pot detecta viteza maşinilor de la o distanţă de 1,2 kilometri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.