Atentate în Bagdad. Cel puțin 22 de persoane au murit!

0

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise duminică în apropierea unei piețe din Bagdad situate în Sadr, cartier cu populație majoritar șiită al capitalei irakiene, informează AFP.

În atacuri au fost rănite alte 55 de persoane. Potrivit unor responsabili irakieni din domeniul securității, cel puțin unul dintre atentate a fost comis de un atacator-kamikaze. În Irak, atentatele sinucigașe sunt tactică folosită aproape exclusiv de către musulmanii suniți extremiști, în special de membri ai grupării Stat Islamic (SI).

Musulmanii șiiți, care formează majoritatea populației Irakului, sunt considerați eretici de către jihadiștii din Stat Islamic și devin adesea ținte ale atentatelor comise de aceștia.

În urmă cu trei zile, nouă persoane au murit la Bagdad într-un dublu atentat sinucigaș, revendicat de organizația Stat Islamic, contra unui lăcaș de cult șiit.

Atacurile de acest gen sunt frecvente în capitala irakiană, chiar dacă violențele în Bagdad s-au redus substanțial după ce militanții SI au început, în iunie 2014, să-și extindă controlul asupra unor zone întinse din teritoriul Irakului, concentrându-și majoritatea combatanților în regiunile respective.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.