Oscar 2016: Filmul ”The Revenant”, marele favorit!

Gala laureaților celei de-a 88-a ediții a premiilor Oscar va avea loc duminică seara, la Dolby Theatre din Los Angeles, și va fi transmisă în direct în peste 225 de țări și regiuni din întreaga lume, după cum anunță pagina web a organizatorilor prestigioasei ceremonii.

Marcat de polemica referitoare la absența, pentru al doilea an consecutiv, a persoanelor de culoare de pe lista de nominlizări, evenimentul îl va avea ca gazdă pe Christopher Julius Rock III, cunoscut sub numele de Chris Rock, scenarist, producător de televiziune, regizor și unul dintre cei mai îndrăgiți actori afroamericani din SUA. El a mai avut în 2005 această dificilă misiune și este deosebit de încântat de noua provocar, informează Agerpres.

”Chris Rock este cu adevărat MVP—ul (Most Valuable Player, Cel mai valoros jucător) din industria de entertainment. (…) Va fi o gazdă fenomenală” pentru magica seară a decernării premiilor anuale ale Academiei Americane de Film, au asigurat David Hill și Reginald Hudlin, producătorii întregului show.

Lista vedetelor cinematografice care vor înmâna prețioasele distincții cuprinde, ca în fiecare an, actori, regizori, muzicieni, printre care unii deținători ai statuetelor de aur, iar alții nominalizați anul acesta. Prin ei se vor număra J.J. Abrams, Patricia Arquette, Cate Blanchett, Emily Blunt, Sacha Baron Cohen, Russell Crowe, Benicio Del Toro, Morgan Freeman, Whoopi Goldberg, Lady Gaga, Quincy Jones, Julianne Moore și Eddie Redmayne.

Filmul ”The Revenant” pleacă din postura de mare favorit, cu 12 nominalizări, inclusiv la categoriile ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor în rol principal” și ”Cel mai bun actor în rol secundar”. Pe locurile următoare figurează ”Mad Max: Fury Road”, care a obținut 10 nominalizări, ”The Hateful Eight” — 8, ”The Martian” — 7, ”Spotlight”, ”Bridge of Spies” și ”Carol” — câte 6, iar ”The Big Short” și ”Star Wars: The Force Awakens” — câte 5.

Conform specialiștilor, în 2016, competiția pentru cel mai apreciat premiu — ”Cel mai bune film” — are un rezultat greu de prognozat, peliculele ‘The Revenant’, ‘The Big Short’ și ‘Spotlight’ fiind cotate cu cele mai mari șanse, fără a se exclude însă și surprizele.

La categoria ”Cel mai bun film în limbă străină”, mari șanse la statueta de aur are lungmetrajul ”Son of Saul”, al regizorului ungar Laszlo Nemes, în care joacă și actorul român Levente Molnar. Pelicula a obținut deja în 2016 Globul de Aur pentru ”Cel mai bun film străin”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.