Cristi Borcea, vizat de un nou dosar-bombă

0

Cristi Borcea, scos din puşcărie şi dus în faţa procurorilor! Fostul acţionar de la Dinamo a fost citat ca martor în dosarul privind finanţarea bazei de pregătire de la Buftea. Borcea a fost membru în Comitetul Executiv al FRF în mandatul lui Mircea Sandu.

 În ultima perioadă, mai mulţi foţti membri ai Comitetului Executiv al FRF au fost audiaţi de DIICOT într-un dosar legat de posibile delapidări şi spalare de bani. printre cei audiaţi s-au numărat Dumitru Dragomir, fost preşedinte al LPF şi vicepreşedinte al FRF, Patriţiu Abrudan, fost arbitru FIFA şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), şi Dumitru Costin, lider sindical, fost membru al C. Ex. al FRF în calitate de şef al sindicatului fotbaliştilor români.Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA, care au fost supuşi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.

Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.