Donald Trump, susținut de Jean-Marie Le Pen

0

Candidatul prezidențial american Donald Trump a câștigat un nou susținător de partea sa, pe politicianul francez de extrema-dreaptă Jean-Marie Le Pen, relatează luni agenția DPA.

Le Pen, fondatorul Frontului Național (FN), partid condus acum de fiica sa, Marine Le Pen, este implicat în bătălii intergeneraționale și juridice în legătură cu declarațiile antisemite pe care le-a făcut, amintește sursa citată. ”Dacă aș fi american aș vota pentru Donald Trump. Dumnezeu să-l apere !”, scria Le Pen pe contul său de Twitter la sfârșitul săptămânii trecute.

Susținerea lui Jean-Marie Le Pen față de Donald Trump survine în timp ce miliardarul american este criticat de către alți candidați prezidențiali pentru că nu a denunțat sprijinul exprimat față de el de către David Duke, fostul lider al Ku Klux Klan, organizație ce susține supremația albilor. Duke a lăudat candidatura lui Trump în comentarii în emisiunea sa la radio, notează DPA.

Candidații americani se confruntă cu cea mai mare provocare din procesul prezidențial stat cu stat marți, când vor avea loc alegeri primare în mai multe state. Trump a reprezentat candidatul republican surpriză la multe dintre alegerile primare care au avut loc până în prezent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.