Șocant: Peste 100 de medicamente dispar din farmacii!

1

Situaţie gravă: peste 800.000 de pacienţi riscă să rămână fără tratament. Asta în condiţiile în care tot mai mulţi producători pleacă din România pentru că sunt obligaţi să ieftinească pastilele.

Producătorii au avut termen până acum să ceară avizul de punere pe piaţă din partea Agenţiei Medicamentului, relatează Romaniatv.net.

Potrivit noii metodologii de calcul al preţurilor medicamentelor, din iulie, producătorii vor trebui să scadă preţul tratamentelor originale cu 35%. 123 de medicamente vor dispărea de pe piaţă din această cauză, iar pentru 55 nu va mai exista nicio alternativă, arată un studiu al Asociaţiei Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

Tratamentele sunt destinate bolnavilor de cancer, cardiacilor, dar şi celor cu probleme neurologice. De aproximativ două săptămâni, în farmaciile din România, nu se mai găseşte SINTROM. Sintrom este un medicament care contine substanta activa acenocumarol.

Acenocumarolul apartine unui grup de medicamente numite anticoagulante, care scad capacitatea de coagulare a sangelui, astfel ajutand la prevenirea formarii cheagurilor de sange in vasele sanguine. Sintrom este utilizat pentru a preveni sau trata coagularea sangelui.

Citește și
1 Comentariu
  1. Miftode Dan spune

    Mama are in schema de tratament acest medicament ( sintrom), cum ar putea sa-l procure sau daca exista un alt medicament cu aceeasi solutie activa ( acenocumarol). Viata ii atarna de acest medicament. Va rog dati-mi o informatie. Va multumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.