Steaua pierde 700.000 de euro din drepturile TV

0

Conform grilei de distribuire a drepturilor TV din Liga 1, Steaua a pierdut 700.000 de euro, prin simpla plasare pe locul 5 la finalul sezonului regulat, în cădere faţă de poziţia ocupată în campionatul trecut.

Adunarea Generală a LPF a modificat toamna trecută grila de distribuire a sumei de 27,5 milioane de euro fără TVA pe sezon, prevăzută în contractul cu compania malteză Intel Sky Broadcast (ISB). Prima tranşă a fost plătită conform clasamentului din ediţia trecută de Liga 1, a doua a fost egală, de 600.000 de euro de club, şi s-a plătit în februarie 2016, iar ultima se va distribui în zilele următoare, în funcţie de locul ocupat de echipe la finalul sezonului regulat, relatează Romaniatv.net.

Prima tranşă a fost plătită conform clasamentului din ediţia trecută de Liga 1, a doua a fost egală, de 600.000 de euro de club, şi s-a plătit în februarie 2016, iar ultima se va distribui în zilele următoare, în funcţie de locul ocupat de echipe la finalul sezonului regulat.

Potrivit prosport.ro, conform acestui principiu, clubul Steaua va primi cu 700.000 de euro (TVA inclus) mai puţin. În sezonul trecut, echipa a terminat pe primul loc, în timp ce acum se află pe poziţia a cincea.

Un alt club care va pierde este CFR Cluj, care a terminat anul trecut pe poziţia a 3-a, iar acum este pe locul 8 la finele sezonului regulat. În cazul echipei clujene, pierderea financiară se ridică la 600.000 de euro.

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a confirmat schimbarea grilei în toamna lui 2015: „Noi, FC Botoşani, Viitorul şi încă un club, pe care nu mi-l amintesc, am votat împotrivă. În rest, toţi au fost de acord, inclusiv CFR Cluj. Asta e viaţa. Noi am votat împotrivă şi am câştigat în jur de 300.000 de euro. Alţii au fost de acord şi au pierdut”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.