Două bănci au intrat în programul „Prima Casă”

OTP Bank România a anunţat, miercuri, lansarea programului Prima Casă, după ce a obţinut, de la FNGCIMM, un plafon ce permite acordarea de credite ipotecare în sumă totală de 84 de milioane de lei, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai băncii. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Garanti Bank, reprezentanţii băncii confirmând faptul că au început să acorde credite Prima Casă.

Avansul minim este de 5%, iar dobânda este formată din ROBOR 3M plus o marjă fixă de 2%. Valoarea maximă a unui credit este echivalentul în lei a 57.000 de euro, pentru locuinţe finalizate, respectiv echivalentul în lei a 66.500 de euro, pentru locuinţe noi, construite în baza autorizaţiilor eliberate după data de 22 februarie 2010. Banca acceptă până la 3 co-debitori şi o gamă largă de venituri, care pot fi cumulate, arată un comunicat al băncii.

Analiza dosarului şi administrarea lunară a creditului sunt gratuite, iar clienţii beneficiază de comision de retragere zero a creditului din contul curent. Gradul maxim de îndatorare este de 60%, iar perioada de rambursare poate fi de cel mult 30 de ani.

Continuarea pe economica.net.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.