Mircea Cărtărescu, turneu literar în Germania

0

Scriitorul Mircea Cărtărescu va efectua un turneu literar în Germania, în perioada 4 – 7 martie, ca urmare a apariției, la Editura Paul Zsolnay din Viena, a traducerii în limba germană a volumului „Frumoasele străine”, anunță ICR Berlin, într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Traducerea volumului „Frumoasele străine” a fost realizată de Ernest Wichner, scriitor, traducător și poet german originar din România, actualmente director al Literaturhaus Berlin. Acesta îl va însoți pe autor în turneu, va lectura în limba germană o serie de fragmente și va modera discuțiile cu publicul prezent.

Mircea Cărtărescu reprezintă un nume românesc de referință nu doar în mediile literare din spațiul german, opiniile, eseurile și luările sale de poziție pe teme de actualitate fiind găzduite în paginile unor ziare de calibru (Neue Zurcher Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Berliner Zeitung etc.), precizează comunicatul.

Cel mai recent mare proiect editorial al său, trilogia „Orbitor”, este conceput în forma unui fluture și conține trei volume — „Aripa stângă”, „Corpul” și „Aripa dreaptă”—, ultimul fiind editat în luna iulie 2007. Operele sale au fost traduse în limbile germană, engleză, italiană, franceză, spaniolă, poloneză, suedeză, bulgară, maghiară.

În anul 2014 a fost încheiată publicarea în limba germană a trilogiei „Orbitor”, prin apariția, la Editura Paul Zsolnay, a ultimului volum al acesteia. În anul 2015, scriitorul român a fost distins cu prestigiosul Premiu al Cărții pentru Înțelegere Europeană, al orașului Leipzig.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.