Baronul drogurilor vrea să fie extrădat în SUA

0

Baronul drogurilor mexican Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, reținut într-o închisoare de maximă securitate în apropiere de Ciudad de Mexico, le-a cerut avocaților săi să accelereze procedurile de extrădare către Statele Unite din cauza relelor tratamente la care ar fi supus în închisoare, au anunțat miercuri avocații săi, relatează AFP și Reuters.

După ce a vorbit cu clientul său, Jose Refugio Rodriguez a declarat pentru ‘Radio Formula’ că liderul cartelului drogurilor din Sinaloa (vest) i-a cerut să facă tot posibilul pentru a ‘pune capăt situației în care se află’ în închisoarea din Altiplano.
Guzman, 58 de ani, s-a plâns că nu a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie, că nu poate dormi din cauza autorităților închisorii care fac apelul frecvent și că nu poate comunica suficient cu familia sa.
Un al doilea avocat, Juan Pablo Badillo, a declarat pentru Reuters că procedurile de extrădare vor mai dura. ‘După ce am vorbit cu (Guzman) pe 15 februarie, el mi-a spus că va analiza modul în care am putea începe acest proces. Cu siguranță el trebuie să facă obiectul unui acord cu Statele Unite’, a mai spus Badillo. Cu ajutorul unor complici, Guzman a evadat în luna iulie anul trecut din închisoarea aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel săpat sub dușul din celula sa.

După capturarea sa la începutul lunii ianuarie, autoritățile au luat măsuri excepționale pentru a evita ca acesta să evadeze din nou înainte de o eventuală extrădare către Statele Unite. „El Chapo” a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.