Scandal și acuzații de malpraxis la Spitalul Județean Târgoviște

0

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte i-a chemat la raport pe toţi medicii care s-au ocupat de cazul tânărului de 27 de ani, care a murit, marţi, în urma contactării virusului gripal AH1N1. Rudele tânărului spun că medicii de la Târgovişte nu l-au îngrijit cum trebuie şi că i-au refuzat tratamentul de specialitate la un spital din Bucureşti.

„În acest moment pot să vă confirm faptul că principala cauză a fost gripa AH1N1. Pacientul a venit în stare gravă şi ulterior au apărut complicaţii, a fost transferat la Terapie Intensivă. Noi avem toate datele şi amănuntele pentru fiecare secundă pe care pacientul a petrecut-o în spital, numai că fiind o anchetă medicală amplă în desfăşurare, le vom prezenta într-un raport final. Ancheta vizează tot, de când a venit în spital, modul în care a fost tratat, în ce a constat actul medical, pe minute”, a declarat dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgovişte.

„Am venit cu nepotul meu la spital cu o simplă răceală şi acum e mort. Era bine când l-am adus la spital. L-au ţinut la Terapie Intensivă. Băiatul a venit pe picioarele lui. Au spus că e răcit. Au scos un borcan de puroi din el”, a spus unchiul tânărului, Ion Tudorache, potrivit adevarul.ro.

În tot acest timp, spun rudele celui decedat, medicii i-au asigurat că starea tânărului este stabilă. Însă, atunci când ele au cerut să îl mute la un spital din Bucureşti, aceştia au refuzat, comunicandu-le că nu sunt locuri.
„De joi a venit la spital. Acuza dureri în piept, dar era pe pcioarele lui. A fost internat joi la Dealu Mare, dar l-au transferat la Spitalul Judeţean, direct la Terapie Intensivă, la camera de resuscitare. Am încercat tot timpul să îl trimit la Bucureşti, dar mi-au spus medicii că nu sunt locuri acolo”, a mai spus acesta.În ultima săptămână din februarie au fost înregistrate 17 decese din cauza gripei. Alţi doi pacienţi au murit în ultimele 24 de ore la Piteşti. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, 52 de oameni au murit de gripă în această iarnă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.